torsdag 8 januari 2009

Utlåtande över motion N05

Utlåtande över motion N05


Utlåtande över motion N05 angående utbildning om funktionshinderfrågor för arbetarekommunens representanter i parlament,nämnder och styrelser


Motionären kräver att alla förtroendevalda inom Stockholms arbetarekommun ska känna till relevanta delar av FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och att ettutbildningsmaterial ska tas fram och utbildningsinsatser anordnas genom arbetarekommunens försorg.

Styrelsen anser att kravet är rimligt men att det bör ställas till de parlamentariska församlingarna så att förtroendevalda politiker utbildas generellt i vad FN-konventionen reglerar om rättigheter för funktionshindrade. Att ålägga arbetarekommunen att ut bilda alla sina förtroendevalda i en specifik fråga på det sätt som motionären kräver är ett för tvingande arbetssätt som låser mycket resurser för en enda av de många olika hänsynstaganden som vi som parti måste ta hänsyn till då vi utöver inflytande i samhället. Att däremot lägga in dessa frågor som moment i utbildningar som genomförs och att ta fram någon bra information i frågan bör kunna göras som stöd för de förtroendevalda.


Styrelsen föreslår årsmötet besluta:

Att avslå motion N05

Inga kommentarer: