torsdag 8 januari 2009

a01 Svar på ” Sverige är i krig i Afghanistan

I enlighet med svar på a04x konstaterar kommunstyrelsen att Sverige inte är medlem i Nato. Svenska stridande förband deltar endast i krig utifrån FN-mandat och efter beslut av Sveriges riksdag. Vi är inte bundna av några alliansförpliktelser och bestämmer alltså själva innehållet i vår säkerhetspolitik.

Stockholms arbetarekommun är emot att Sverige ska söka medlemskap och ingå i Nato. Sverige ska därför inte heller delta i krig under befäl av Nato.

Istället ska Sverige verka för en fred i Afghanistan baserad på respekt för mänskliga rättigheter, en stat styrd enligt rättsliga demokratiska principer och det afghanska folkets vilja.

Kommun styrelsen föreslår årsmötet att bifalla motionen.

(Motionen hittar du här)

Kaj Nordquist

2 kommentarer:

Joanna sa...

Vilken jättekul, spännande och bra initiativ! Jag ska se till att sprida bloggen så att fler kommenterar!

Ett förslag till er styrelseledamöter som lägger upp motionssvaren är att göra på samma utmärkta sätt som Kaj gjort, att efter varje motionssvar länka till själva motionen. "(Motionen hittar du här<-länk)" Det underlättade läsningen och förståelsen mycket! Samt att tydligt underteckna motionssvaret med vilken ledamot som är ansvarig.

Ytterligare ett utvecklingsförslag är att kategorisera inläggen, så att man t.ex. kan söka på motionssvar under "Internationellt", "Utbildning", osv. Det är ju inte alls jobbigt/tidskrävande att göra när man ändå postar inlägget. Kanske kan någon av er bloggerkunniga (Johan?) ledamöter ordna det?

/Joanna

Joanna sa...

Ah, såg nu att fler ledamöter, bla Jens och Catarina, gjort på samma sätt som Kaj och länkar till själva motionen i motionsvaret. Väldans bra.