tisdag 6 januari 2009

motion H05 Om sjukhusens öppettider

Förslag till utlåtande över motion H05 Om sjukhusens öppettider från Kastilianska Socialdemokratiska föreningen och Invandrarutskottet.

I motionen pekar man problemet med de orimliga och växande köerna till sjukvården i Stockholms län. Samtidigt noterar man att operationssalar och behandlingsrum inte utnyttjas fullt ut. Man kräver att det undersöks om det går att öka öppettiderna och därigenom ge fler människor möjlighet till behandling.

Styrelsen delar motionärens frustration över dagens situation.

Vi kan samtidigt konstatera att en del åtgärder vidtogs redan under förra mandatperioden av vårt parti. Bland initierades skifttjänstgöring vid radiumhemmets strålbehandlingsverksamhet.

Mer åtgärder behöver emellertid sättas in. Det kan handla om att skapa mer behandlings- och operationskapacitet i form av nya och mer ändamålsenliga lokaler, men det kan också vara fråga om att försöka nyrekrytera personal. Det råder exempelvis stor brist i landstinget på operationssjuksköterskor.

Arbetarekommunens styrelse föreslår årsmötet att bifalla motion H05 samt att översända motion och utlåtande till den socialdemokratiska landstingsgruppen

Inga kommentarer: