onsdag 7 januari 2009

Förslag till svar på motion L1

Förslag till svar på motion L01

Motionären förespråkar återinförande av fritt inträde på museerna, samt att kommunens förskolor ska göra sitt bästa för att ta tillvara möjligheten som fortfarande finns till museibesök – eftersom barn fortfarande har fritt inträde

Styrelsen delar i allt motionärens syn på fritt inträde. Faktum är att det ursrungliga förslaget till fritt inträde kom från vår Arbetarekommun. Fritt inträde på museerna är också redan partilinjen. På partiets hemsida kan man läsa:

” Den socialdemokratiska regeringen genomförde reformen för fri entré på museerna. Det ledde till en ökning av besök med 159 procent – många förstagångsbesökare, ungdomar och besökare från olika delar av Sverige. Många som tidigare inte hade haft råd eller känt sig inbjudna att ta del av vårt gemensamma arv gjorde det för första gången. Det är en mycket tydlig signal från den borgerliga regeringen när de nu återinför entréavgifterna. De tycks inte vilja att kulturen ska finnas för alla. Utan bara för dem som har råd att betala. Det kan vi aldrig acceptera.”

Det är viktigt att de pedagogiska verksamheterna använder den möjlighet museerna erbjuder. Styrelsen menar att ett aktivt arbete med kultur, på många sätt, i de pedagogiska verksamheterna ska vara ett viktigt inslag i vår barn och ungdomspolitik.

Styrelsen föreslår årsmötet/repslaget att besluta

Att anse motionen besvarad

Inga kommentarer: