torsdag 8 januari 2009

Utlåtande över motion N04

Utlåtande över motion N04

Utlåtande över motion N04 angående satsning på ideologiska studier


Motionären kräver att arbetarekommunen ska genomföra en ideologisk studieoffensiv med sikte på att varje grundorganisation arrangerar minst en kurs eller studiecirkel i demokratisk socialism inför valet 2010.

Styrelsen anser att motionärens idé om att satsa på ideologiska studier är god men att metoden att arrangera en kurs eller studiecirkel i varje grundorganisation konkurrerar med det mer konkreta valstudiearbete som nu ska göras i varje grundorganisation. Inför såväl EU-val 2009 som de allmänna parlamentsvalen 2010 ska en valcirkel genomföras i två delar i varje socialdemokratisk grundorganisation. Där tas en hel del ideologiska frågor upp som t ex att det är våra idéer, vår ideologi, som är grunden för de sakfrågor som vi vill genomföra. En djupare samhällsanalys kommer även att ingå i materialet.

Styrelsen förstår ändå motionären som att det är en ändå djupare och mer långtgående ideologisk utbildning som efterfrågas. Att genomföra en sådan utbildning, som erbjuds medlemmarna inför valet 2010, tror vi är möjligt men då utan krav på att samtliga grundorganisationer ska genomgå denna. Därför avslås motionärens tvingande formulering till förmån för en mildare och mer genomförbar utbildningsstrategi.

Styrelsen föreslår årsmötet besluta:

Att avslå motion N04
Att arbetarekommunen genomför en ideologisk utbildning som erbjuds samtliga medlemmar inför valet 2010

Inga kommentarer: