onsdag 7 januari 2009

FÖRSLAG TILL UTLÅTANDE TILL MOTION G02

Motionärerna yrkar på
Att Stockholms läns landsting verkar för att alla pensionärer 65+ får motsvarande reseförmåner med kollektiva färdmedel som pensionärerna 65+ i Göteborg
Att Stockholms A-kommun verkar för rättvisa skatter för alla pensionärer genom att överlämna motionen till socialdemokraterna i Riksdagen.

Reseförmåner:
S-gruppen i Stockholms läns landsting har i sitt budgetalternativ 2009 angett att Enhetstaxan ska återinföras. Detta skulle för en pensionär innebära en kostnad, med förköpt resa, av 12,50 kr för en enkelresa och en tur- och returresa skulle kosta 25 kronor, inom hela Stockholms län och dygnet runt. Detta skulle alltså även gynna den pensionär som hämtar sina barnbarn vid 16-tiden på dagis eller som på morgonen måste åka för att ta hand om sjukt barnbarn.

Arbetarekommunens styrelse anser att ett återinförande av enhetstaxan bättre skulle gynna pensionärerna och deras närmaste.

Rättvisa skatter:
Äldreutskottet antog i februari 2008 ett uttalande mot skattediskrimineringen. Arbetarekommunens styrelsen ställde sig bakom detta uttalande, vilket presenterades bla på hemsidan. Äldreutskottet, tillsammans med länets Pensionärsutskott, sände brev till partistyrelsen med samma innebörd. I ”Investera i erfarenhet”, socialdemokratisk äldrepolitik, som presenterades 3 mars 2008 utlovas tydligt att när vi återfår makten så ska pensioner och arbetsinkomster beskattas lika.

Arbetarekommunens styrelse förslår årsmötet besluta

Att avslå första att-satsen och

Att anse andra att-satsen besvarad.

(Motionen hittar du här)

Catarina Carbell

Inga kommentarer: