torsdag 25 december 2008

Förslag utlåtande I (utbildning) 01 - Vägen till språket.

Förslag till utlåtande I01 – Vägen till språket

Motionären har på ett ambitiöst och insiktsfullt sätt utarbetat vad som närmast är ett program för utveckling och nystart av SFI-undervisningen för att bättre än idag motsvara människors skilda förutsättningar och behov av språkundervisning. Styrelsen delar andemeningen i motionen och menar att det skisserade programmet för utveckling av SFI-undervisningen är mycket bra. Även förslaget att aktivt uppsöka anhörigvårdare och motivera dem att utbilda sig inom omsorgsyrket är ett bra förslag.
När det gäller frågan om föräldrautbildning är det en bra idé men styrelsen menar att det bör vara en möjlighet och inte ett tvång att delta.
Det finns mycket som talar för att det vore bra att samordna arbetsmarknadsfrågor, integration och vuxenutbildning inom samma förvaltning. Men frågan om hur kommunens förvaltningar skall organiseras måste ses i ett sammanhang och inte beslutas bit för bit.

Arbetarekommunens styrelse föreslår årsmötet besluta:

Att avslå motionens första att-sats

Att bifalla motionens andra att-sats

Att bifalla motionens tredje att-sats

Att bifalla motionens fjärde att-sats

Att avslå motionens femte att-sats

Att bifalla motionens sjätte att-sats

Att uppdra åt fullmäktigegruppen att närmare utreda förutsättningarna för en sådan föräldrautbildning som skisseras i motionen.

Inga kommentarer: